Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Nesigurno u prometu – za vikend sedam nesreća, troje poginulih

Tijekom proteklog vikenda PU koprivničko-križevačka zabilježila je ukupno sedam prometnih nesreća na svom području nadležnosti, među kojima je i jedna s poginulim osobama.

Čak tri osobe smrtno su stradale, jedna je teže, a njih sedam lakše ozlijeđeno. Uzroci nesreća bili su neprilagođena brzina, nepropisno kretanje kolnikom, oduzimanje prednosti prolaska i nepropisno uključivanje u promet.

Policijski su službenici sankcionirali ukupno 87 prometnih prekršaja, od kojih se 16 odnosilo na alkohol i 29 na brzinu. Petorica vozača zadržana su u posebnim prostorijama do otriježnjenja, dvojica su uhićena, a protiv jednoga je proveden žurni prekršajni postupak.

Rekorder što se tiče alkohola uhvaćen je u subotu kasno navečer u Virju – ponovno se radilo o biciklistu koji je “napuhao” 2,42 promila i smješten je u posebnu prostoriju do otriježnjenja. Najbrži vozač ponovno je uhvaćen u Sv. Ivanu Žabnu – bio je to 51-godišnji vozač kamiona koji je u nedjelju poslijepodne tamo vozio 104, iako je brzina ograničena na 70 km/h.

zatvori