Petak, 29. ožujka 2024.

Na Ješkovu održan 2. Međužupanijski šaranski kup

Ekipa ŠRK Križevci obranila je prošlogodišnji naslov najboljih šaranaša u našoj i susjednoj Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na 2. Međužupanijskom šaranskom kupu održanom proteklog vikenda na Ješkovu kod Gole, u organizaciji Športsko ribolovnog saveza Koprivničko-križevačke županije.

Natjecalo se ukupno dvanaest ekipa, a poredak za pozicije – osim prve – bio je vrlo neizvjestan do posljednjeg trenutka. Drugo mjesto na kraju su osvojili članovi ŠRK Ješkovo iz Gole, a treće mladi lovci na šarane iz ždalskog ŠRK-a Graničar. Najveću ribu, šarana od 16,55 kg uhvatili su Križevčani, a najmanju – od 1,225 kg – ekipa “Toplica 1” iz Daruvara. Sudili su Damir i Tena Alečković te Denis Petričević.

2. Međužupanijski šaranski kup

Pehare i medalje najboljim ribolovcima uručili su načelnik Općine Gola i saborski zastupnik dr. Stjepan Milinković, predsjednik ŠRK-a Ješkovo Tomislav Šestak i predsjednik županijskog Športsko ribolovnog saveza, Ivan Petak, koji je pritom izrazio zadovoljstvo odličnom organizacijom i pravim sportskim nadmetanjem ribolovaca iz dviju županija.

Konačan poredak
  1. ŠRK Križevci
  2. ŠRK Ješkovo (Gola)
  3. ŠRK Graničar (Ždala)
  4. 4. ŠRK Krap (Virje)
  5. ŠRK Amur (Drnje – Botovo)
  6. ŠRK Amur (Molve Grede)
  7. ŠRK Ilova (Garešnica)
  8. ŠRK Toplica 1 (Daruvar)
  9. ŠRK Drava (Hlebine)
  10. ŠRD Udica
  11. Pajin vir 1
  12. Pajin vir 2
zatvori