Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Mlada reprezentacija na Gradskom stadionu svladala Gruziju

Hrvatska U-21 reprezentacija na koprivničkom je Gradskom stadionu minimalno pobijedila Gruziju u prvoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Poljskoj.

Pod vodstvom izbornika Nenada Gračana, mladi su reprezentativci slavili s 1:0 te time upisali prva tri boda. Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Antonio Milić u 23. minuti, pod prečku.

Bilo je prilika i za viši rezultat, a posebno dobre imali su Pašalić i Halilović u prvom dijelu te Rog, Kolar i Krovinović u drugom. Na to se osvrnuo i izbornik Gračan nakon utakmice.

Ono što je vrlo bitno u svemu tome – u organizaciji igre djelovali smo vrlo dobro, bili smo vrlo disciplinirani, ali moramo popraviti realizaciju. Bilo je puno situacija koje nismo završili kako treba i sigurno da na tome moramo nastaviti raditi i mi u reprezentaciji, kao i dečki u klubovima.

Mladi reprezentativci sljedeću utakmicu igraju već u ponedjeljak, 7. rujna, u gostima kod Estonije.

U-21: HRVATSKA – GRUZIJA 1:0 (1:0)
Kvalifikacije za EP 2017., Skupina 6.
Koprivnica, Gradski stadion.

Sudac: Svein-Erik Edvartsen (Norveška)

Strijelci: 1:0 – Milić (23′)

Žuti kartoni: Dvali (30′), Cnobiladze (40′), Aburdžania (49′), Halilović (53′), Haraišvili (70′), Kvirkvia (90+1′)

Hrvatska: Livaković, Mikanović, A. Milić, Kolinger, Ćaleta-Car, Radošević, Halilović (od 65′ Vlašić), Rog, Ćorić (od 56′ Krovinović), Pašalić, Kolar (od 89′ Brlek). Izbornik: N. Gračan.

Gruzija: Kurdadze, Dvali, Gadrani (od 79′ Endeladze), Ubilava, Cincadze, Aburdžania, Papunašvili, Kiteišvili (od 46′ Haraišvili), Cnobiladze, Kvirkvia, Kačarava (od 46′ Gošteliani). Izbornik: A. Čivadze.

zatvori