Četvrtak, 25. travnja 2024.

Mališani iz vrtića Sv. Josipa razgledali trasu budućeg javnog prijevoza

Pokaznim vožnjama – doduše klasičnim autobusom – po trasi buduće rute gradskog javnog prijevoza, jutros je nastavljeno obilježavanje Europskog tjedna kretanja u Koprivnici.

Tako su polaznici Dječjeg vrtića Svetoga Josipa imali prilike voziti se na potezu od Kampusa do Starigrada. Tu je rutu kao trenutno najpotrebniju istakla stručna Studija u kojoj stoji da će javni prijevoz najviše koristiti studenti, ali i ostali građani koji trebaju doći do primjerice centra grada, bolnice ili trgovačke zone na Radničkoj. Više nam je rekla jedna od organizatorica, diseminatorica projekta Civitas Dyn@mo Helena Hećimović.

Autobus će na ovoj ruti zasad stajati samo na postojećim ugibalištima jer za sve drugo je potrebno dobiti posebne dozvole na kojima trenutno radimo i nadamo se da ćemo uskoro objaviti gdje će još biti dodatne točke javnog prijevoza. Isto tako, Studija koja se izrađuje dodatno će obraditi onu drugu trasu koju želimo isto tako uvesti, a to je Vinica – Miklinovec. No, o tome je još prerano govoriti jer je potrebno pripremiti cijeli niz dokumenata da bismo mogli pokrenuti tu rutu.

U središtu grada naišli smo i na Podravkinu Teslu. Snimio Marko Posavec.
U središtu grada naišli smo i na Podravkinu Teslu. Snimio Marko Posavec.

Osim vrtićaraca iz Sv. Josipa, autobusima su se vozili i mališani iz Dječjeg vrtića Crvenkapica. U sportskom centru Cerine za učenice koprivničke Osnovne škole Braća Radić upriličeno je predstavljanje BicKa – sustava gradskog javnog bicikla, nakon čega će uslijediti i sportske igre učenika.

Osim mališana iz Sv. Josipa, autobusom su se do centra grada vozili i polaznici Crvenkapice. Snimio Marko Posavec.
Osim mališana iz Sv. Josipa, autobusom su se do centra grada vozili i polaznici Crvenkapice. Snimio Marko Posavec.

A za kraj današnjeg dana planinari Društva “Bilo” pozivaju građane da im se od 17 sati pridruže u šetnji izabranim stazama Koprivnice. Kreće se sa Zrinskog trga, a planinari će ih voditi gradskim lokacijama važnim za planinarsko društvo koje u gradu djeluje već više od 85 godina.

zatvori