Ilustracija. Foto: Marko Posavec
Korak smo bliže izgradnji novog odjela pedijatrije u koprivničkoj Općoj bolnici “Dr. Tomislav Bardek”.

Bolničkoj upravi stigla je i službena prošlotjedna Vladina suglasnost za stjecanje nekretnine na kojoj će biti izgrađen novi odjel. Bolnička je uprava već odabrala izvođača radova i banku s kojom će realizirati kredit za izgradnju, te o izboru obavijestila sve sudionike javne nabave. Rekla je to Radio Dravi sanacijska upraviteljica Sandra Sinjeri te rekla da je sljedeći važni datum 15. rujna.

Ukoliko sve protekne u redu, mi opet pripremamo dokumentaciju za Ministarstvo zdravlja koje ju pak proslijeđuje Ministarstvu financija. Ministar financija temeljem čl. 44 Zakona o proračunu mora pokrenuti postupak predlaganja Odluke Vladi RH da nam se daje suglasnost i za sklapanje ugovora i davanje jamstva.

Sanacijska upraviteljica kaže da se svi pripremni radovi odvijaju u planiranim rokovima pa je za očekivati da će gradnja novog odjela početi sredinom listopada. Nova pedijatrija bit će izgrađena između TB paviljona i bolničke šesterokatnice. Na prostoru od 1.800 kvadrata bit će postignut bolji standard liječenja i skrbi djece i mladih, rekla je Sinjeri:

Predviđena je poliklinika i stacionar. U prizemlju se uz pedijatrijsku polikliniku i dijagnostiku planira i fizikalna rehabilitacija s čekaonicom. Na prvom katu je predviđena hitna pedijatrijska medicina i stacionarni odjel pedijatrije.

U novom bolničkom odjelu bit će mjesta za smještaj 18-ero djece i mladih, s tri apartmana koji će biti na raspolaganju maloj djeci i njihovim majkama. Izgradnja i opremanje nove koprivničke pedijatrije koštat će oko 19,8 milijuna kuna, a završetak se očekuje za oko godinu dana.