Četvrtak, 18. travnja 2024.

Koprivnički poduzetnik potiče mlade Koprivničance na pokretanje vlastitog posla

Održana je početna konferencija projekta “Ready, Steady, Go!” kojeg provode Koprivnički poduzetnik i partner Udruženje obrtnika Koprivnica.

Projekt je namijenjen mladima od 17 do 29 godina na području naše županije kojima se ovim putem želi povećati motivacija te ih potaknuti na pokretanje vlastitog posla. Direktorica Koprivničkog poduzetnika Martina Golčić je na današnjoj početnoj konferenciji rekla što mogu očekivati od ovog projekta.

Pitanja, odgovori, gostovanja zanimljivih uspješnih poduzetnika i stručnjaka, testiranja, alati, prezentacije, vodiči, korisni linkovi, upute, edukacije, životne priče, životne poduzetničke priče i debate – sve vas to čeka.

Partner u projektu je gradsko Udruženje obrtnika čija je predsjednica Irena Kovačić rekla da će na ovaj način pokušati potencijalnim poduzetnicima približiti poduzetništvo.

Iako o poduzetništvu danas svi pričamo, ali treba još više jer trebamo nove snage. Mi koji smo započinjali godinama prije znamo da je informacija premalo ili da se ne traže na pravim mjestima. Svi ćemo zajedno to pokušati približiti potencijalnim poduzetnicima.

Dogradonačelnik Mišel Jakšić uvjeren je da će ovaj projekt iznjedriti nove uspješne poduzetničke priče u našem gradu.

Zahvaljujući ovakvim programima, zahvaljujući građanima ovog grada, zahvaljujući Udruženju obrtnika Koprivnica je danas pokretač jednog motora razvoja, ne samo ove županije nego i cijele regije. Kad sve ovo vidim, uvjeren sam da je ovo samo jedan početni koračić za još snažnije izkoračavanje iz krize, prevladavanje krize i ostvarenje onih rezultata koje smo si zacrtali da želimo ostvariti. Ja sam uvjeren da i kroz ove radionice možemo ostvariti neke nove ideje, otvoriti neke nove uspješne priče u gradu Koprivnici.

Realizacija projekta koštat će 306.559,74 kuna od kojih Europska unija financira čak 95%. Dodajmo na kraju kako je prva aktivnost zakazana za početak listopada kada će jedan od najuspješnijih biznis trenera i psihologa Boris Blažinić održati edukaciju u Domu mladih.

zatvori