Utorak, 23. travnja 2024.

Koprivnički planinari Tjedan kretanja obilježili šetnjom gradskim ulicama

Planinari koprivničkog HPD-a “Bilo” treću su godinu zaredom organizirali šetnju koprivničkim ulicama povodom obilježavanja Europskog tjedna kretanja.

Ova je njihova aktivnost ujedno i zaključila četvrtak, Dan kretanja i zdravlja. Što su točno radili, pojasnio nam je predsjednik Društva, Ivica Kušek – Hans.

Ovu smo šetnju građanima organizirali da pokažemo da se , ako se baš nema vremena, na hodanje ne mora ići u šumu već se šetati može i po Koprivnici. I to aktivno šetati jer ova staza koju smo osmislili ima skoro pet kilometara, znači to je lijepi sat malo bržeg hoda, savršen trening za jedan dan. Svatko može jedanput, dvaput tjedno prošetati u samom gradu jer u Koprivnici imamo prekrasno uređene staze, idealne za hodanje.

Planinarska šetnja vodila je koprivničkim mjestima koja su, svaka na svoj način, ostavila traga u povijesti planinarstva u našem gradu. Sudionici su, kao i na planinskim vrhovima, prikupljali žigove na kontrolnim točkama te šetnju završili uz prigodno druženje kod Bilovih prostorija u Šenoinoj ulici.

zatvori