Četvrtak, 25. travnja 2024.

Kopić o dočeku Puljana: Sve je u našim rukama

Prošlotjednim devetim kolom završila je prva četvrtina domaćeg nogometnog prvenstva. Slaven Belupo nalazi se na šestom mjestu ljestvice s 10 bodova, koliko imaju i Lokomotiva, Istra i Inter.

Trener Željko Kopić zadovoljan je tim plasmanom, ali napominje da je Slaven lako mogao do više bodova. A priliku za povećanje bodovnog salda imat će u nedjelju kada, u drugoj u nizu od tri domaće utakmice, na travnjak Gradskog stadiona dolazi Istra 1961. Kopić je uoči susreta optimističan.

Ja sam i dalje, kao i za sve ove utakmice, uvjeren da je sve u našim rukama. Koliko ćemo se kvalitetno postaviti i koliko ćemo kvalitetno ustrajati na onome što radimo, toliko ćemo dobar rezultat ostvariti. Uz, naravno, poštovanje prema Istri i svemu onome što rade, mislim da je sve na nama.

Način igre gostujuće momčadi na Gradskom je stadionu dobro poznat i Kopić ne očekuje iznenađenja.

Sustav igre Istre je jasan, ideja igre je jasna, nepromijenjena, tako da znamo što nas očekuje. To je na tragu utakmice protiv Splita, znači ekstra čvrsto, čvrsti blok, svaki duel maksimalan, čekat će priliku iz kontranapada…

Nino Galović. Snimio Marko Posavec.
Nino Galović. Snimio Marko Posavec.

A s time se slaže i novi stoper Farmaceuta, Nino Galović. On će u nedjelju ujedno i debitirati u prvenstvu kao član momčadi iz Miškinine.

Budimo realni, oni tako funkcioniraju dobro. Ne mogu reći da su ekipa koja je bila u gornjem dijelu tablice, ali su u svakom slučaju nezgodna ekipa koja u zadnjih par godina stvara problema svima.

Kopić neće moći računati na Mikulića zbog crvenog kartona i Parackog zbog tri žuta, no vraća se Potokar. Najvjerojatniji sastav, izjavio je, bit će Rozman – Purić – Galović – Međimorec – Štiglec – Gregurina – Crepulja – Brlek – Delić – Ejupi – Ozobić. Utakmica je na rasporedu u nedjelju od 17 sati.

zatvori