Petak, 19. travnja 2024.

Hrvoje Kuzmić iz ŠRK Šoderica pobjednik Hrvatske spin lige

Završila je deseta sezona Hrvatske Spin lige – ribolova pastrve s obale umjetnim mamcima.

Sedmo i osmo kolo održano je na rijeci Dobri kod Ogulina u idealnim vremenskim uvjetima uz nešto niži vodostaj, gdje su podravski ribiči bili iznimno uspješni. Naime, u sedmom kolu najbolji je bio Mirko Hanžeković za klub Klen iz Svete Marije ispred Hrvoja Kuzmića iz koprivničkog ŠRK Šoderica.

Potom je uslijedilo iznimno zanimljivo osmo kolo u kojemu su svi natjecatelji imali prilike osvojiti plasman u hrvatsku reprezentaciju. Od podravskih ribiča tu se najbolje plasirao Hanžeković.

Na kraju prvenstva naslov državnog prvaka osvojio je Hrvoje Kuzmić iz koprivničkog kluba Šoderica koji je ujedno s još sedmoricom ribiča izborio i pravo nastupa za hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu što će sredinom svibnja iduće godine biti održano u Slovačkoj.

Hrvoje Kuzmić. Foto: Mirko Hanžeković.
Hrvoje Kuzmić. Foto: Mirko Hanžeković.
Konačan plasman
  1. Hrvoje Kuzmić – ŠRK Šoderice Koprivnica
  2. Matijašić Mario – ŠRD Dobra Ogulin
  3. Mijo Boras – ŠRD Peščenica Zagreb
  4. Mirko Hanžeković – ŠRD Klen Sveta Marija
  5. Kuk Željko – ŠRD Piškor Zagreb
  6. Šiljeg Boris – ŠRD Krka Knin
  7. Ante Mrkonja – ŠRD Krka Knin
  8. Šimunčić Dorijan – ŠRD Piškor Zagreb
Mirko Hanžeković.
Mirko Hanžeković.

Recimo i da će ovoga vikenda na istoj rijeci gdje će biti održano Svjetsko prvenstvo – rijeci Svit – biti održan i drugi dio Trout Union kupa, koje je po organizaciji i atraktivnosti u rangu svjetskog prvenstva. Prijavljene su 22 ekipe iz 12 zemalja, među kojima će nastupiti i petorica najboljih iz Hrvatske spin lige: Hrvoje Kuzmić, Mijo Boras, Mario Matijašić, Mirko Hanžeković i Željko Kuk.

zatvori