Srijeda, 24. travnja 2024.

Neslužbeno: Gradu i Županiji odobreno sufinanciranje asistenata u nastavi

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta provodi treći krug vrednovanja projekata za asistente u nastavi.

Prema dostupnim nam informacijama, u Gradu Koprivnici mogu očekivati da će Ministarstvo odobriti novac za kandidirani program. Gradonačelnica Vesna Želježnjak Radio Dravi je rekla:

Službenu informaciju nismo dobili, ali treći krug je nešto što se smatra da je dobiveno. Ono što znamo – od 110 bodova imamo 88,5. Imamo potrebe za 17 pomoćnika, radi se o 19-ero djece, znači dvoje djece bit će pokriveno s jednim pomoćnikom.

Grad će sutra uputiti javni poziv za 17 pomoćnika u nastavi za čije će plaće trebati oko 1,1 milijun kuna. Gradonačelnica Koprivnice kaže da uopće ne sumnja da će Ministarstvo odobriti potreban novac. U slučaju da se to ipak ne dogodi, Zrinski trg će potrebne asistente u nastavi angažirati preko programa javnih radova.

Do potpisivanja ugovora, Županija će desetero asistenata za najpotrebitije učenike financirati iz vlastitog proračuna

U sjedište Koprivničko-križevačke županije upravo je danas stigla službena obavijest da je županijski projekt angažiranja asistenata u nastavi vrednovan u maksimalnom iznosu od 1.931.000 kuna, od kojih je bespovratno 1.834.000. Zadovoljstvo uprave u Nemčićevoj Radio Dravi je izrazio dožupan Ivan Pal:

Ono što smo očekivali – to smo i dobili jer je to zaista potrebno našoj sredini. Veseli me što mogu reći da me Ministarstvo ipak demantiralo u jednom dijelu, da su ipak malo ubrzali cijelu stvar. Naime, potpisivanje ugovora očekujemo ovih dana, a prema neslužbenim informacijama angažiranje asistenata u nastavi počelo bi sredinom listopada.

Do tada će, ponovio je dožupan Pal, Županija o svom trošku angažirati asistente za desetero učenika sa stopostotnom invalidnošću, kako bi najteži slučajevi pomoć u nastavi imali od prvog dana nove školske godine.

Recimo još da je Županija u svom programu navela da treba 28 asistenata u osnovnim i 11 u srednjim školama.

zatvori