Subota, 20. travnja 2024.

Pri kraju su pripreme za Europski tjedan kretanja

U Koprivnici su pri kraju pripreme za ovogodišnji Europski tjedan kretanja.

Cilj mu je promocija prometne održivosti te boljeg, čišćeg i zdravijeg prometa u Koprivnici, Europi i svijetu. Koprivnica u njegovu održavanju redovno sudjeluje, podsjetio je koprivnički dogradonačenik Mišel Jakšić te istakao:

Ove je godine glavna tema multimodalnost – izaberi, promijeni, kombiniraj. Sama ta tema bi nas trebala potaknuti na razmišljanje o ponudi mogućnosti i izboru najboljeg rješenja za pojedinu svrhu u prometovanju. Stoga pozivamo sve, nas, vas da kombiniramo načine kretanja, da putujemo brže, ugodnije, jeftinije. Nadam se da će nam se opet jako puno Koprivničanki i Koprivničanaca, udruga i ustanova pridružiti u programima Europskog tjedna kretanja.

Ovogodišnji program počinje u srijedu 16. i završava u utorak 22. rujna. Koprivnica u obilježavanju Europskog tjedna kretanja sudjeluje već 15. godinu, a rezultiralo je značajnim porastom svijesti i mogućnosti primjene održivog prometa, u prvom redu bicikliranja i pješačenja te – što je specifičnost grada Koprivnice – i uvođenja javnog prijevoza električnim autobusima.

zatvori