Petak, 29. ožujka 2024.

Desetak radnika Danice nije prihvatilo ponudu poslodavca, Tetec: Oni su danas dobili otkaze

Danas je zadnji rok ponuđen zaposlenicima stručnih službi Mesne industrije Danica da prihvate ponudu i posao u proizvodnji.

Njih desetak zasad nije prihvatilo ponudu poslodavca. Što to konkretno znači, pojasnio je sindikalni povjerenik PPDIV-a Danice, Darko Tetec:

Oni su danas dobili otkaze. U principu mogu u roku osam dana prihvatiti ono što su im nudili prošli tjedan, no sada je situacija takva da im je raskinut osnovni ugovor. Dakle, ovo je dodatni pritisak, ako ne potpišu njima teče otkazni rok.

PPDIV je prošli tjedan najavio da je spreman dati Daničarima svu potrebnu potporu, pa i pravnu, a Tetec im trenutno preporuča:

Naša sugestija je da te ugovore potpišu da se ne nađu na ulici, a onda da iskoriste svoje pravo da u roku od 15 dana traže zaštitu svojih prava.

Recimo i da u petak nije održan najavljeni sastanak između PPDIV-a i predsjednika Uprave Podravke Zvonimira Mršića. Tetec kaže da za taj sastanak nikad ni nije dobio poziv te da je informiran da je sastanak socijalnih partnera odgođen zbog obveza predsjednika Uprave kompanije. I dok PPDIV-ov sindikalist s Danice izražava uvjerenje da će socijalni dijalog biti nastavljen, iz sedmerokatnice nismo dobili takvu potvrdu. Stoga podsjećamo da je iz Starčevićeve još prošli tjedan ocijenjeno da je upravo sindikat PPDIV suspendirao suradnju jer je – unatoč dogovorenom sastanku, održao pressicu i upravi poslao poruke preko javnosti. Za podsjetiti je da je do kraja rujna najavljen završetak procesa integracije Mesne industrije Danica u sustav matice Podravke.

zatvori