Utorak, 23. travnja 2024.

17. županijski Dani voća u petak i subotu u Đurđevcu

Ovogodišnji, 17. po redu Dani voća Koprivničko-križevačke županije održat će u petak i subotu u Đurđevcu.

Na njima će se predstaviti šezdesetak izlagača iz naše županije, koji će na ovaj način, prema riječima dožupana Darka Sobote, promicati proizvodnju voća i voćarskih prerađevina.

U ovih sedamnaest godina održavanja ove manifestacije, na inicijativu Koprivničko-križevačke županije, ali i samih proizvođača, osnovni cilj nam je promocija proizvodnje voća, promicanje vrijednosti razvoja domaće proizvodnje i prerade voća, ali i predstavljanje svih naših proizvođača voća i voćnih prerađevina.

Dožupan Sobota smatra i kako je ova manifestacija važna za lokalnu poljoprivredu i gospodarstvo te kako je vidljiv pomak u ovom sektoru.

Jedan određeni pomak u konačnici i je, neću reći preko noći, ali u unatrag sedam, osam godina, napravljen u sektoru voćarstva.

Program 17. Dana voća Koprivničko-križevačke županije počinje u petak stručnim skupom o aktualnim temama iz poljoprivredne proizvodnje i mjerama ruralnog razvoja, a nastavlja se u subotu svečanim otvorenjem, kulturno-umjetničkim programom i izlagačko-prodajnom ponudom voća i prerađevina od voća.

zatvori