Utorak, 23. travnja 2024.

Večeras u Knjižnici: Predstavljanje izabranih djela Božidara Prosenjaka

Izabrana djela Božidara Prosenjaka večeras će od 19 sati biti predstavljena koprivničkoj publici u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović”, na Stručno-znanstvenom odjelu.

Riječ je o djelu koje obuhvaća najcjelovitiji prikaz Prosenjakova dosadašnjeg stvaralaštva, kako za djecu, tako i za odrasle. Na predstavljanju će, uz autora, sudjelovati i dr.sc. Hrvojka Mihanović-Salopek, dr.sc. Mario Kolar, urednik i nakladnik Zvonimir Maštrović te glumac Dubravko Sidor.

Božidar Prosenjak jedan je od najobjavljivanijih i najprevođenijih suvremenih hrvatskih književnika. Rođen je u Koprivnici, a djetinjstvo je proveo u podravskom selu Kuzmincu. Tamo je započeo svoje školovanje i zatim ga nastavio u Koprivnici, Parizu i Zagrebu gdje je diplomirao romanistiku na Filozofskom fakultetu. Radovi su mu uvršteni u zbornike, antologije, školsku lektiru i udžbenike, a neki od njegovih tekstova prevedeni su na više od 20 svjetskih jezika. Autor je i scenarija za igrane i dokumentarne filmove te tekstova za mjuzikle, strip i popularnu glazbu.

zatvori