Utorak, 16. travnja 2024.

Županijske lige: Tehničar izvukao bod u Đelekovcu, Sloga slavila u Kunovcu

Odigrane su utakmice drugoga kola Prve i Druge županijske nogometne lige.

Graničar (Legrad) – Drava (Novigrad Podravski) 1:0

U prvom dijelu možemo istaknuti tek dvije prilke. U 26. minuti Barišić je zamalo neprecizan, a kod gostiju Vlahov dobar udarac Ružić s lakoćom zaustavlja. Drugo poluvrijeme je bilo puno zanimljivije, domaći su krenuli opasnije i konkretnije. U 51. minuti Ganžulićev dobar udarac odlazi malo pored vratiju, a tek nekoliko minuta kasnije Paveli je solo akcijom zamalo neprecizan. Gosti uzvraćaju u 59. minuti; Horvat odličnim udarcem glavom pokušava, no odlični Ružić brani. Orehovec pokušava u 60. minuti, no neprecizno. U 67. Graničar ima slobodan udarac sa dvadesetak metara, Horvatov snažan i precizan udarac Vlah brani, no odbijenu loptu lakoćom u gol posprema Bali za vodstvo i pobjedu u današnjoj utakmici.

Osvit – Tehničar 1974 2:2

U Đelekovcu u neizvjesnoj i vrlo zanimljivoj utakmici, domaći Osvit i Tehničar 1974 podijelili su bodove odigravši 2:2. Domaći su došli u vodstvo zgoditkom Paradžika u 16. minuti. Gosti su izjednačili u 50. preko Markušića. U 70. minuti lijepim udarcem Glavak donosi prednost Osvitu, da bi nakon brojnih prilika gosti izjednačili u 80. minuti, strijelac za konačnih 2:2 bio je Bartolić.

U Goli su Fugaplast i Križevci podijelili bodove odigravši 2:2. Strijelci su bili za domaće Zlatar u 42. i Galinec u 75. minuti, a za goste Selanec u 44. i Mladen u 72. minuti iz kaznenog udarca. U Kunovcu, Bratstvo je poraženo od gostujuće Sloge iz Koprivničkog Ivanca s 0:3. Strijelci za Slogu bili su Kapusta u 36., Bebek u 56. i Njegač za konačnih 0:3 u 75. minuti.

1. ŽNL – 2. kolo

Legrad: Graničar – Drava NP 1:0
Đelekovec: Osvit – Tehničar 1974 2:2
Gola: Fugaplast – Križevci 2:2
Kunovec: Bratstvo – Sloga 0:3
Podravske Sesvete: Drava – Panonija 2:0
Ždala: Prekodravac – Mladost (Molve) 2:1
Sv. Ivan Žabno: Tomislav – Mladost (Kloštar Podravski) 3:2

Druga ŽNL

U Drugoj županijskoj nogometnoj ligi kolo su otvorili Reka i Ferdinandovac – Reka je pretrpjela i drugi poraz. Gosti su zgoditkom Ivana Peršića u 30. minuti odnijeli tri boda sa gostovanja. U Starigradu je domaćin s 3:0 svladao Lipu iz Hlebina, strijelci su bili Foruglaš u 3., Sršek u 76. i Blašković u 90. minuti. U Gotalovu su domaći GOŠK i Tomislav iz Drnja odigrali vrlo zanimljivu utakmicu. Pobijedili su gosti s rezultatom 1:3. Dvostruki strijelac za goste bio je odlični Bači, jednom je zabio Kesteli iz kaznenog udarca, a strijelac za domaće je bio Kuzminski.

2. ŽNL – 2. kolo

Reka: Reka – Ferdinandovac 0:1
Glogovnica: Polet – Miklinovec 1:1
Mokrice Miholečke: Hrvatski bojovnik – Mladost KB 3:0
Vojakovac: Viktorija – Tehnika 2:3
Gotalovo: GOŠK – Tomislav D 1:3
Sigetec: Mladost – Omladinac 1:2
Starigrad: Starigrad – Lipa 3:0

zatvori