Utorak, 23. travnja 2024.

Naši vrhunski mladi streljači i streljačice na prijemu kod župana

Koprivničko-križevački župan Darko Koren danas je sa svojim zamjenikom Ivanom Palom te predsjednikom županijske Zajednice sportova Stanislavom Lovkovićem primio mlade podravsko-prigorske streljače i streljačice, kao i predstavnike Županijskog streljačkog saveza.

Tom im je prigodom čestitao na postignutim uspjesima i izrazio podršku Županije. Glavni problem im je uobičajen – nema novca, no usprkos tome postižu iznimne rezultate i nema natjecanja s kojeg se vrate bez medalja, rekao je trener Streljačkog športskog kluba Podravka, Renato Kovačić.

Uvijek su želje za sredstvima veće; sredstva su takva kakva jesu i mi se nastojimo s njima snalaziti, kao i s još nekim privatnim sponzorima. Nadam se da se zasad dobro snalazimo i da to rezultati i pokazuju. Klubovi i natjecatelji iz naše županije trenutno drže sedam državnih rekorda. Jedan je čak iz 2002. godine i mislim da još barem desetak godina neće biti srušen.

No, ponekad se pored financijskih problema upletu i neke druge otegotne okolnosti, kao u slučaju naše trofejne Ivane Babić i njenog nastupa na Europskom prvenstvu.

Nažalost, tu imamo problema s našom upravom u Zagrebu, jer iako je Ivana tri puta zaredom u mjesec i pol dana rušila državni rekord u ležećem stavu, na kraju nije nastupila na Europskom prvenstvu u toj disciplini. Čudna politika, izgleda da nekome smeta kada dolaze kvalitetni natjecatelji, a nisu iz Zagreba.

Na prijemu kod župana bili su Ivana Babić, Lorena Lončarić i Lara Jagić Domović, trener i tajnik Streljačkog saveza Renato Kovačić i predsjednik kluba Podravka Mario Kos, kao i Domagoj Krulić, Matija Jagušić i Kristijan Pečarić iz Streljačkog kluba “Križevci-1252”, uz predsjednika kluba i prvog čovjeka županijskog Streljačkog saveza, Zvonka Jagušića.

zatvori