Četvrtak, 25. travnja 2024.

Sović: U kontaktu smo s Jambrušićem, ali još ništa nije dogovoreno

Nogometaši Tehničara iz Cvetkovca jučer su ostvarili povijesni uspjeh – u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa pobijedili su Suhopolje u gostima s 2:0 i prošli u 1/16 finala.

Pred stotinjak svojih navijača na stadionu Park u Suhopolju, prvi pogodak u mrežu domaćina pospremio je Alen Milek u 32. minuti susreta, dok je konačnih 2:0 postavio Kruno Lovrek u 81. Trenera Romana Sovića zapravo smo bespredmetno pitali kako je zadovoljan jučerašnjom utakmicom.

Sigurno da nemam zamjerki čim smo pobijedili i napravili taj lijep rezultat. Pobjeda je bila rezultat naše bolje igre, bili smo jednostavno bolji, više smo igrali, više šansi stvarali… Protivnik nam praktički nije stvorio ni jednu ozbiljnu akciju. Bilo je tu i nekakvih pokušaja prijetnji, što je i normalno, ali u svakom slučaju mislim da smo suvereno djelovali na terenu i zasluženo pobijedili.

A u 1/16 finala kupa, protivnik Tehničaru mogao bi biti upravo – Slaven Belupo. Tako barem glase prve informacije koje su se proširile internetom.

Ne znam koliko je to pouzdana informacija, s obzirom na to da je HNS mjerodavan i ima najpreciznije izračune po koeficijentima, tako da čekamo službenu potvrdu HNS-a o protivniku.

Sovića smo pitali i o mogućim novim pojačanjima igračkog kadra Tehničara, s posebnim naglaskom na šuškanja kako bi im se mogao pridružiti bivši igrač Slaven Belupa Kruno Jambrušić.

Mi u ovom trenutku imamo formiran igrački kadar i jednostavno nikakva odluka nije donesena po tom pitanju. U kontaktu jesmo, ali ništa zasad nije dogovoreno.

Nastavak natjecanja za Kup slijedi 23. rujna, a Cvetkovčani se sada okreću sljedećem izazovu – gostovanju kod Osvita u Đelekovcu u nedjelju u 10 sati, u drugom kolu Prve županijske nogometne lige.

zatvori