Četvrtak, 25. travnja 2024.

Rotorovci otvorili sezonu, Berta opet na postolju

Trojica vozača koprivničkog Biciklističkog kluba Rotor – Nino Berta, Branislav Buhić i Siniša Herman – danas su otvorila biciklističku sezonu nastupom na 45. Memorijalu “Stjepan Grgac” u Ivanić Gradu.

Nino Berta, najbolji Rotorov cestovni biciklist, ponovno je briljirao i osvojio treće mjesto u svojoj kategoriji; u cilj je ušao u pobjedničkoj grupi, svega dvije sekunde iza najbržega (Damjana Ivšaka). Buhiću i Hermanu, inače MTB vozačima, ovo je bio prvi nastup na službenoj cestovnoj utrci za Kup Hrvatske. Herman je u cilj ušao u grupi odmah iza pobjedničke, sa zaostatkom od svega 1:19, što mu je donijelo peto mjesto. Branislav Buhić utrku je završio sa sljedećom grupom, u vremenu od 57:32, te osvojio osmo mjesto.

Sva trojica nastupila su u Master kategoriji, na stazi duljine 38 kilometara i u konkurenciji od 40-ak vozača. Ova se utrka bodovala za hrvatski Kup, a budući da je njome službeno započela i sezona biciklističkih natjecanja, Rotorovci će svakog vikenda tijekom sljedeća dva mjeseca vrtjeti pedale i prikupljati bodove.

zatvori