Četvrtak, 25. travnja 2024.

Tehničar jasno pokazao da misli ozbiljno, visoke pobjede obilježile 2. ŽNL

Odigrana su prva kola Prve i Druge županijske nogometne lige.

Najzanimljivija današnja utakmica odigrana je u Koprivničkom Ivancu. Tehničar iz Cvetkovca maksimalno se ozbiljno pripremao za ovu sezonu, što je i pokazao na terenu: s više nego uvjerljivih 5:0 isprašio je Slogu, momčad s kojom su Cvetkovčani dijelili sam vrh ljestvice prošle sezone. Trener Tehničara Roman Sović time je – naravno – iznimno zadovoljan.

Bilo je jako bitno otvoriti sezonu pobjedom, tako da već nadolazeću utakmicu, ovu u Kupu protiv NK Suhopolje, dočekamo u dobroj atmosferi. Ovaj nam je rezultat podigao samopouzdanje za sljedeće susrete. Bilo je to dobro otvaranje sezone, dobra igra.

Novigradska Drava kod kuće je s 2:0 pobijedila Tomislav iz Sv. Ivana Žabna, a Fugaplast je s visokih 4:1 svladao Mladost iz Kloštra Podravskog. Mladost iz Molvi, pak, na domaćem je terenu izgubila od Drave iz Podravskih Sesveta, dok su Panonija i Bratstvo u utakmici s puno golova na kraju ipak podijelili bodove u Peterancu.

Prva ŽNL – 1. kolo

Graničar (Legrad) – Osvit 1:0
Križevci – Prekodravac 0:0
Drava (Novigrad Podravski) – Tomislav (SIŽ) 2:0
Mladost (Kloštar Podravski) – Fugaplast 1:4
Mladost (Molve) – Drava (Podravske Sesvete) 1:2
Panonija – Bratstvo 3:3
Sloga – Tehničar 1974 0:5

Visoke pobjede obilježile su prvo kolo Druge ŽNL. Nakon što je GOŠK jučer uvjerljivo slavio u gostima u Miklinovcu, Tehnika je danas utrpala čak devet komada Poletu iz Glogovnice. Zanimljivo je bilo i u Hlebinama gdje su se susrela dva friška drugoligaša – Lipa se poigrala s gostima iz Reke i utakmicu privela kraju sa 6:0. Sličnim je rezultatom na domaćem terenu slavio i Starigrad, no gosti iz Mokrica ipak su jednom uspjeli zabiti. Ferdinandovac je s 4:0 svladao Viktoriju, a Bregovci se nisu dobro proveli u Herešinu i otišli su kući s pet komada. Na kraju, u susjedskom derbiju, Tomislav je u Drnju minimalno slavio protiv gostiju iz Sigeca.

Druga ŽNL – 1. kolo

Miklinovec – GOŠK 1:4
Tehnika – Polet 9:0
Lipa – Reka 6:0
Starigrad – Hrvatski bojovnik 6:1
Ferdinandovac – Viktorija 4:0
Omladinac – Mladost (Koprivnički Bregi) 5:0
Tomislav (Drnje) – Mladost (Sigetec) 1:0

zatvori