Utorak, 26. ožujka 2024.

Kopić uoči Zagreba: Ni zbog koga nećemo mijenjati naš način igre

Nedjelja nam donosi novu prvoligašku utakmicu na travnjaku Gradskog stadiona, ujedno i sedmi po redu izazov za naše Farmaceute u aktualnoj sezoni.

Posebna zanimljivost ovog susreta je to što će Slaven Belupo dočekati Zagreb, momčad koju je trener Željko Kopić vodio sve do početka sezone i odlaska Ante Čačića iz Koprivnice. No, Kopić kaže da to apsolutno nije nikakav faktor i da će njegova momčad dočekati goste kao i svaku drugu protivničku ekipu. Važna je jedino igra Slaven Belupa.

Nema nikakve razlike između ove i svih dosadašnjih utakmica. Tako smo i u Zaprešiću, protiv Intera, pokazali da kvalitetom apsolutno možemo raditi razliku protiv bilo kojeg protivnika, ali isto tako, čim nam angažman nije na najvišoj razini, čim uđemo u nekakvu našu crnu rupu, to nas košta i svaki protivnik u ligi ima kvalitetu da to kazni.

Bez obzira na to što se radi o njegovoj bivšoj momčadi, Kopić ističe kako Zagreb – usprkos trenutno posljednjem plasmanu na ljestvici – nikako ne valja potcijeniti.

To je momčad koja ima kontinuitet zajedničkog igranja, ali mi svoj način igre nećemo mijenjati, nećemo se prilagođavati nikome kao što to nismo radili ni do sada.

Ljuban Crepulja. Foto: Marko Posavec
Ljuban Crepulja. Foto: Marko Posavec

U pobjedu protiv Zagreba uvjeren je i Ljuban Crepulja.

Mislim da smo jednostavno kvalitetniji. Imamo tu neku zalihu bodova koja nas, ajmo reć’, stavlja u bolji položaj od njih. Oni će sigurno imati veći imperativ od nas jer su zadnji, imaju dva boda, ali mi smo tu, igramo pred domaćom publikom, trebamo uzeti ta tri boda i to je to.

Što se tiče sastava, sigurno neće nastupiti Ozobić koji je pod kaznom, kao ni ozlijeđeni Križman. Paracki i Gregurina možda će konkurirati za nastup. Statistički, Slaven Belupo trenutno je na 8. mjestu ljestvice sa šest bodova u isto toliko kola. Kao zanimljivost, vrijedi spomenuti da ima uvjerljivo najmanje žutih kartona – osam – od svih momčadi; sve druge imaju dvoznamenkasti broj. Također, svih 12 golova dosad je postignuto unutar 16 metara. No, Slaven ima i najmanji broj gledatelja na domaćim utakmicama.

Utakmica Slaven Belupo – Zagreb na rasporedu je u nedjelju od 19 sati, a sudit će ju Marin Vidulin iz Kanfanara.

zatvori