Srijeda, 24. travnja 2024.

Najavljujemo 27. Ivanečke kresove

27. Ivanečki kresovi održat će sutra u Koprivničkom Ivancu.

Ovaj najznačajniji kulturni događaj u Župi i Općini Koprivnički Ivanec, uz domaćine – Društvo izvornog folklora – upriličit će i kulturno-umjetnička društva iz Krapinsko–zagorske, Sisačko-moslavačke, Ličko-senjske i Zagrebačke županije, te Kulturno-umjetničko društvo Tanec iz Miravaca iz Makedonije.

Program ove tradicionalne folklorne manifestacije za Radio Dravu predstavila je predsjednica Društva izvornog folklora Koprivnički Ivanec, Gordana Horvat.

U 15 sati će biti otvorenje izložbe “Zaštićena nematerijalna kulturna dobra Koprivničko-križevačke županije”. Zatim se u 17 sati nastavlja s mimohodom folklornih društava ulicama Koprivničkog Ivanca. U 19 sati počinje centralna predstava, program kulturno-umjetničkih društava koji će ove godine biti prisutni.

Podsjetimo kako Ivanečke kresove, s ciljem predstavljanja pjesama, plesova, narodne nošnje i običaja kako Koprivničkog Ivanca i Podravine tako i Hrvatske i inozemstva, Društvo izvornog folklora Koprivnički Ivanec organizira još od 1976. godine.

zatvori