Srijeda, 24. travnja 2024.

Nacional: Vitković je pijan skrivio nesreću i pokušao podmititi policijskog službenika

Izvor:Nacional
Miroslav Vitković, bivši predsjednik Uprave Podravke te donedavni direktor Podravkinog ovisnog društva u Sloveniji i također donedavni predsjednik HGK – županijske komore Koprivnica, u alkoholiziranom je stanju rano ujutro 17. lipnja skrivio prometnu nesreću, te potom pokušao podmititi policijskog službenika, prenosi tjednik Nacional u tekstu objavljenom 12. kolovoza.

Pozivajući se na informacije iz upućenog i povjerljivog izvora, Nacionalov novinar navodi kako je Vitković s 2,07 promila alkohola u krvi udario u branik autoceste Zagreb Varaždin kod izlaza Novi Marof, pri čemu je na službenom automobilu napravio štetu od oko 40.000 kuna.

Nakon toga je nazvao u Županijsku gospodarsku komoru Koprivnica kako bi se ispričao jer ne može stići na sjednicu, a navodno je uputio i poziv jednoj osobi iz Podravke da dođe po njega na sljedeći izlaz autoceste. Djelatnici HAC-a, međutim, kako stoji u Nacionalovu tekstu, nisu ga propustili kroz naplatne kućice zbog štete na automobilu i vidno pijanog stanja. Nakon dolaska policije, Vitković je službeniku navodno ponudio mito da ne sastavlja zapisnik o nesreći, što je službenik prijavio pa se u cijelu priču upleo i PNUSKOK. Vitković je odveden na triježnjenje te je kažnjen sa 6.500 kuna i još nekim mjerama, prenosi Nacional, navodeći kao izvore dvojicu članova Gospodarskog vijeća HGK-županijske komore Koprivnica. Nacionalov novinar navodi kako je varaždinska policija slučaj proslijedila Državnom odvjetništvu u Varaždinu, iz čega zaključuje da slučaj uistinu postoji.

Vitković, inače, ima povijest incidenata povezanih s alkoholom, zbog čega je u više navrata bio i hospitaliziran u koprivničkoj bolnici. Nakon ove prometne nesreće, Vitković je smijenjen s mjesta direktora Podravke d.o.o. Ljubljana te je premješten na mjesto direktora maloprodaje za tržište Bosne i Hercegovine u Sarajevu. Uz to, podnio je i neopozivu ostavku na mjesto predsjednika HGK – Županijske komore Koprivnica.

zatvori