Srijeda, 24. travnja 2024.

Mrđen: Između 1 i 5, mi smo na 3,70

Rukometašice Podravke Vegete na nedavno održanom jubilarnom 10. Memorijalnom turniru Josip Samaržija Bepo osvojile su drugo mjesto.

Bolji od njih bio je mađarski FTC, bivši Ferencvaros. Bila je to prilika da trener Goran Mrđen na domaćem terenu procijeni spremnost i sposobnost osvježene i pomlađene ekipe uoči početka nove sezone. Za Radio Dravu je rekao kako stanje nije bajno, ali da ekipa ima potencijala.

Ako je to od 1 do 5, onda nekakvih… 3,70, da tako kažem. Bilo je dobrih trenutaka, nije to tako ni loše izgledalo, ali pokazalo se da se s onim jakim ekipama, poput Ferencvarosa, još ne možemo nositi.

Tu se pokazuje, kako je rekao, Podravkina stara boljka – često mijenjanje igračkog kadra.

Ekipe se stvaraju u, kako se to kaže, olimpijskom ciklusu od četiri godine. Mi, nažalost, u tri godine svake godine imamo novu ekipu, pa to jednostavno u nekih mjesec i nešto dana ne ide. No, određeni pomak ipak postoji.

Osim igračica koje su u prvu ekipu došle iz Podravkine Škole rukometa, sastav su pojačale i sasvim nove igračice iz drugih klubova. Jedna od njih, Selena Milošević koja je došla iz riječkog Zameta, na Bepovom je memorijalu bila ugodno iznenađenje – odlično je igrala na poziciji srednje vanjske te uz to zabila i 18 golova. Pridošlice se još nisu u potpunosti priviknule na Podravkin režim treninga, kaže Mrđen.

Pokazale su da imaju ono nešto zbog čega su ovdje. Pokazale su i da imaju još prostora da napreduju; jednostavno, ako dođete u sustav s većim brojem treninga… Veći broj treninga trebao bi stvarati veću kvalitetu, ali istovremeno je i veće opterećenje i stvara veći umor. Trebat će proći vremena da se na sve to naviknu.

Rukometašice Podravke Vegete u vikendu pred nama nastupit će na turniru u Skoplju kojemu je domaćin makedonski Vardar. Uz te dvije ekipe igraju i Leipzig, Sävehof, Rostov i Budućnost.

zatvori