Četvrtak, 18. travnja 2024.

Labazan: Dvije pozornice nisu nam dovoljne za sve zainteresirane skupine

Do početka desetog jubilarnog Renesansnog festivala, povijesnog megaspektakla što ga organizira Turistička zajednica Grada Koprivnice, broje se dani.

Glavna tema manifestacije bit će viteški turnir na konjima, a tome treba dodati i niz novih programa i atrakcija, poput francuskog guščara s pedesetak gusaka i psima čuvarima koji će u srednjovjekovnoj Koprivnici izvesti svoj program. A da za nastup na koprivničkom manifestaciji vlada veliko zanimanje, rekao je direktor gradske Turističke zajednice, autor Renesansnog festivala Renato Labazan:

Još uvijek pregovaramo s nekim skupinama, osobito s novima koje bi trebale doći u Koprivnicu. Imamo problem, slatke muke, jer ne možemo sve zainteresirane skupine i izvođače isplanirati i uvrstiti u program na kraljevskoj gornjoj i viteškoj donjoj pozornici. Toliko skupina želi doći i nastupiti da bismo trebali još jednu pozornicu.

Program ovogodišnjeg Renesansnog festivala počinje posljednjeg kolovoškog petka popodne. No uvod je već u četvrtak kad će Hrvatska televizija upravo s koprivničkih bedema, s Renesansnog festivala, emitirati svoju ljetnu zabavnu emisiju Šušur. I to će doprinijeti promociji koprivničke manifestacije na kojoj organizator ove godine očekuje pedesetak tisuća posjetitelja. S obzirom na bogatstvo programa, Labazan ne dvoji u uspjeh ovogodišnjeg izdanja.

Ako će se poklopiti sve ono što smo planirali, plus lijepo vrijeme i ako nam dragi Bog da sreću, vjerujem da će to biti do sad najveća manifestacija, najveći Renesansni festival do sad, najposjećeniji, najatraktivniji, nazanimljiviji….

Svojim dolaskom na koprivničke bedeme posjetitelji će imati prilike sami se uvjeriti zašto je Renesansni festival ove godine uvršten među top turističke manifestacije Hrvatske.

zatvori