Utorak, 16. travnja 2024.

U KTC-u prikupljeno novih 110 kg namirnica za Socijalnu samoposlugu

U sklopu projekta “Socijalna košarica” financiranog iz Europskog socijalnog fonda (ESF) Europske unije kojeg provodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s Udrugom volontera Koprivničko – križevačke županije “Rad na dar” i Gradom Koprivnica održana je još jedna akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu.

U trgovačkom centru KTC prikupljeno je oko 110 kilograma raznih namirnica koje će kroz Socijalnu samoposlugu biti podijeljene našim sugrađanima koji su se našli u teškoj životnoj situaciji.

Od lipnja održano je ukupno 12 akcija prikupljanja donacija u trgovačkim centrima na području Grada Koprivnice gdje je prikupljeno otprilike 1.700 kilograma raznih namirnica procijenjene vrijednosti u iznosu od 17.000 kuna. Do sada je podijeljeno 130 paketa obiteljima koje broje više od 300 članova, a akcije se nastavljaju i dalje.

Za iduću srijedu 2. rujna 2015. godine poslano je novih 15 poziva korisnicima prava te se u Gradskom društvu Crvenog križa nadaju da će do kraja provedbe projekta svaka obitelj primiti barem dva paketa s prehrambenim i higijenskim namirnicama.

Ujedno pozivaju sve sugrađane koji su u mogućnosti da se odazovu akciji te doniraju potrebne namirnice ili pridonesu ovom projektu kao volonteri. Ako želite volontirati, dovoljno je javiti se na broj 048/642193 ili na e-mail adresu [email protected].

zatvori