Četvrtak, 25. travnja 2024.

Kopić: Ne očekujemo čudo na Maksimiru, samo želim dobru igru

Nogometaši Slaven Belupa sutra, u osmome prvoligaškom kolu, putuju u Maksimir gdje će istrčati na teren protiv trenutno najbolje hrvatske momčadi – zagrebačkog Dinama.

Kako u gostovanju kod Modrih rezultat nije od presudne važnosti, trener Farmaceuta Željko Kopić kaže kako od svojih momaka zahtijeva da se dobro postave i da pokažu zube na gostovanju.

Pred ekipom je za ovu utakmicu imperativ da pokaže viši nivo stabilnosti, viši nivo koncentracije i viši nivo natjecateljskog nogometa na gostujućim utakmicama, počevši od ove pa nadalje.

Rezultat je pritom, dakako, sporedan. Kopića zanima samo napredak igre, jer prvenstvo je tek na početku.

To ne znači da mi sad očekujemo nekakvo čudo na Maksimiru, to znači da želim vidjeti da u tim nekakvim aspektima igre budemo bolji nego što smo bili u ove četiri utakmice.

Tomislav Mikulić. Foto: Marko Posavec
Tomislav Mikulić. Foto: Marko Posavec

Stoper Tomislav Mikulić kaže kako u ekipi postoji veliki respekt prema protivniku. Ipak se radi o momčadi koja suvereno vlada hrvatskim nogometom.

Dinamo je uvijek Dinamo, za hrvatske okvire najjači klub – ima najjači kadar, najširi kadar… Ne bih sad nešto posebno analizirao njihovu formu, mi moramo gledati sebe, dati svoj maksimum, pa ćemo vidjeti što će biti na kraju.

Utakmicu na Maksimiru propustit će Ozobić kojemu će to biti druga i posljednja utakmica kazne, te Križman zbog ozljede, dok se Paracki vraća u sastav. Prvi sučev zvižduk zakazan je za sutra u 21 sat.

zatvori