Utorak, 23. travnja 2024.

Gimnazija uvodi e-dnevnike u sve razrede

Koprivnička Gimnazija „Fran Galović“ prošle je godine eksperimentalno uvela e-dnevnike u četiri razreda.

Nakon dobrih iskustava, rekao je Radio Dravi ravnatelj Vjekoslav Robotić, od nove školske godine oni će postati standardna oprema škole.

Ove godine, pošto se to pokazalo jako dobrim i kvalitetnim za informiranje učenika i roditelja, kao i za korespondenciju na razini odnosa razrednik s jedne strane te profesor, roditelj ili skrbnik s druge i treće strane, uvodimo u svih 28 razrednih odjeljenja e-dnevnik koji će, dakle, sa školskom godinom 2015./2016. postati standard u koprivničkoj Gimnaziji.

Kako bi svi djelatnici Gimnazije od početka školske godine bez problema ovladali novom tehnologijom, škola je organizirala i četiri edukacije za razrednike i profesore.

Time smo utvrdili gradivo vezano za služenje i operacionalizaciju e-dnevnika tako da smo u potpunosti spremni što se tiče ljudskih potencijala za provedbu uvođenja te tehnologije u školu. Što se tiče materijalnih sredstava, napravili smo suvremenu internetsku infrastrukturu u cijeloj školi s jedne strane, a s druge strane, zahvaljujući donatorima i našem osnivaču, uspjeli smo nabaviti dovoljan broj prijenosnih računala tako da e-dnevnici mogu u potpunosti zaživjeti u svakoj učionici.

Sve je to s ciljem, kaže ravnatelj Robotić, da se standard škole podigne prema onome kakve bi sve škole i trebale biti. Nova školska godina počinje 7. rujna.

zatvori