Četvrtak, 25. travnja 2024.

Grad pita Županiju: Gdje je zapela nova Obrtnička?

U koprivničkoj vladajućoj koaliciji zadovoljni su provedbom projekta “JPP – škole” kojim će u Koprivnici biti izgrađena nova osnovna škola sa sportskom dvoranom na Podolicama, bit će rekonstruirana osnovna škola Đuro Ester kojoj će biti povećana energetska učinkovitost te će biti izgrađena i sportska dvorana, a projektom partnerstva privatnog i javnog planirana je i dogradnja Umjetničke škole Fortunat Pintarić te rekostrukcija sinagoge.

21.-og ovog mjeseca završava drugi krug javnog nadmetanja, a jedan od istaknutih koprivničkih SDP-ovaca, dogradonačelnik Mišel Jakšić, istakao je i dodatni razlog za zadovoljstvo:

Moram napomenuti da će to 99,9% biti hrvatski pilot projekt jer će to biti prva zgrada u Republici Hrvatskoj koja će se graditi apsolutno u skladu s direktivama Europske unije o nultoj energetskoj učinkovitosti.

Obzirom da će obveza nulte energetske učinkovitosti kod izgradnje javnih zgrada biti na snazi tek od 2018. godine, Koprivnica će ponovo biti prva i ispred vremena, zaključila je SDP-ova saborska zastupnica, gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak. Izrazila je i zadovoljstvo što je županijska vlast nakon dugo vremena pristala koristiti ovaj model za izgradnju nove Obrtničke škole u Koprivnici. No, iako je Grad ispunio svoje obveze, poglavito osigurao potrebno zemljište i dao suglasnost za gradnju, nejasno je u kojoj je fazi projekt:

Grad Koprivnica je uložio šest milijuna kuna. Znate li što to znači? Šest milijuna kuna. To je velik novac, a zemlja stoji. Isto tako, trebamo se zapitati zašto to stoji. Pitamo Županiju jesu li potpisali ugovor, gdje su, što su, da javnost zna… Interesira nas da se kaže – gdje je zapelo?

Želježnjak izražava uvjerenje da do zastoja u projektu nije došlo ni u Gradu Koprivnici ni u resornom ministarstvu koje odobrava sudjelovanje konkretnog projekta u programu Javno-privatnog partnerstva, a time i 5-postotno sufinanciranje od strane države. Koprivnički SDP-ovci i njihovi koalicijski partneri ponovili su da nude pomoć Županiji kod realizacije planiranih podravsko-prigorskih projekata preko JPP-a.

zatvori