Srijeda, 24. travnja 2024.
Home Featured Borac uvjerljivo debitirao u Međužupanijskoj ligi

Borac uvjerljivo debitirao u Međužupanijskoj ligi

0
Borac uvjerljivo debitirao u Međužupanijskoj ligi
Izvor: NK Borac Imbriovec (Facebook)
Proteklog vikenda odigrano je prvo kolo nove sezone Međužupanijske lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica.

Nogometašima Borca iz Imbriovca bio je to ujedno i premijerni nastup u ovoj razini prvenstva. Nisu mogli početi bolje – u županijskom derbiju na domaćem terenu pobijedili su Podravac iz Virja s uvjerljivih 3:0. Susret je za Radio Dravu komentirao trener Borca, Zlatko Andrašić.

Rezultat možda zvuči više od stvarnog stanja na terenu. Pojedini igrači su možda bili impresionirani debijem u višem rangu natjecanja… Podravac nam je stvorio dosta neugodnosti, pogotovo u prvih 20 minuta kada su bili bolja ekipa, imali su dvije ozbiljne šanse u kojima je Kolarec odlično reagirao. Poslije, kako je utakmica odmicala, uspostavili smo ravnotežu; u drugom poluvremenu bili smo bolji suparnik, iskoristili smo svoje šanse, utakmicu mirno priveli kraju i zasluženo pobijedili.

Bio je to dobar način probijanja leda u novom prvenstvu gdje je puno toga nepoznato.

Igrali smo pet-šest sezona u Prvoj županijskoj ligi gdje smo zbilja bili dominantni u svim utakmicama. Sada je situacija malo obrnuta, imamo uistinu kvalitetne suparnike tako da se moramo prilagoditi tome.

A u sljedećem kolu čeka ih i prvo međužupanijsko gostovanje i to u Rovišću.

Totalna nepoznanica za nas, gostujući teren… Sigurno bismo bili zadovoljni i s bodom. Očekujem dobru igru i dobre rezultate u nastavku sezone.

U ostalim utakmicama prvog kola, branitelj naslova, Kalinovac, minimalno je slavio u Pitomači, dok Graničar iz Đurđevca nije imao šanse protiv Croatije u Grabrovnici te je dao nula golova i dobio pet. S istim je rezultatom Zdenka potukla povratnika iz 3. HNL istok – Viroviticu, a Slatina i Daruvar te Garić i Rovišće podijelili su bodove. U ogledu dvije novopridošle momčadi, Dinamo iz Predavca bio je bolji od Papuka iz Orahovice.

U sljedećem kolu Đurđevčani gostuju u Pitomači. Kalinovac dočekuje Zdenku, dok Podravcu u Virje dolazi Dinamo iz Predavca.

MŽNL BJ-KC-VT, 1. kolo

Kalinovac – Pitomača 1:0
Garić – Rovišće 1:1
Slatina – Daruvar 3:3
Croatia – Graničar (Đurđevac) 5:0
Zdenka 91 – Virovitica 5:0
Borac – Podravac 3:0
Dinamo (Predavac) – Papuk 3:1

Parovi 2. kola

Pitomača – Graničar (Đ)
Daruvar – Croatia
Papuk – Slatina
Podravac (Virje) – Dinamo (Predavac)
Rovišće – Borac
Virovitica – Garić
Kalinovac – Zdenka 91

zatvori