Utorak, 23. travnja 2024.

Gradski i županijski vijećnici slabo zainteresirani za radionicu Udruge “Bolje sutra”

Radionica “Odluči i zaštiti” održana je jučer u sklopu projekta “Moj izbor je NE nasilju” koji provodi Udruga osoba s invaliditetom “Bolje sutra”.

Radionica je bila namijenjena vijećnicima Gradskog vijeća i članovima Županijske skupštine koji, prema riječima predsjednice Udruge Marije Mraz, nisu pokazali pretjeranu zainteresiranost.

Pozvani su bili svi, što znači da je bilo pozvano ukupno 66 vijećnika. Odazvalo se šest vijećnika, dvoje iz Gradskog vijeća i četvero iz Županijske skupštine. Brojka je stvarno mala, moram priznati da smo bili malo, ne malo nego puno, razočarani, ali evo ovi koji su bili prisutni pokazali su veliko zanimanje za problematiku zlostavljanja i aktivno su radili.

Šestero vijećnika prisutnih na radionici bilo je podijeljeno u dvije skupine. Prva skupina imala je za zadatak riješiti obiteljsko nasilje iz domene i ovlasti vijećnika, dok je druga skupina pokušala riješiti uskraćivanje prava na odabir škole djetetu s teškoćama u razvoju od strane roditelja. Udruga osoba s invaliditetom “Bolje sutra” ovim je projektom željela potaknuti osobe s invaliditetom da prijave nasilje, jer kako je Marija Mraz rekla za Radio Dravu, nasilje postoji, ali se ne prijavljuje.

Osoba koja treba fizičku pomoć rijetko kada će reći da onaj tko brine o njemu da ga zlostavlja. Zapravo osoba s invaliditetom nema kuda otići i uvijek je razlog strah.

“Moj izbor je NE nasilju” završava u ponedjeljak kada će iz Udruge predstaviti rezultate projekta.

zatvori