Utorak, 16. travnja 2024.

Izložba fotografija kakve ne viđate svakog dana ove subote u AK galeriji

Izložba fotografija pod nazivom „Kapi protiv zaborava“ bit će otvorena u subotu u Galeriji Atelieri Koprivnica u Kampusu, odnosno AK galeriji. Autorica ovog fotografskog projekta, Ines Kotarac, napustila je Bosnu i Hercegovinu kao devetogodišnja djevojčica i u nju se vratila kao fotografkinja. Više o samoj izložbi slušateljima Radio Drave rekla je kustosica AK galerije, Tanja Špoljar.

[pull_quote_center]Izložba je dio fotografskog projekta o Bosni i Hercegovini u okviru kojeg Ines Kotarac izlaže u desetak gradova, od Berlina do Istanbula, a jedan od njih je i Koprivnica. Na svakoj izložbi ona dokumentira i priča i iskustva publike. Na izložbi će biti izloženo oko 30 fotografija i zapravo one se mijenjaju sa svakim izložbenim postavom, odnosno u svakom gradu su izložene druge fotografije sa različitim motivima snimljenim u Bosni i Hercegovini.[/pull_quote_center]

Otvorenje izložbe zakazano je za subotu, 30. svibnja, u 20 sati. Dodajmo i kako će njome započeti bogat program AK galerije unutar kojega je ove godine predviđeno šest izložbi, rezidencijali boravak zagrebačke umjetnice, jednodnevno predstavljanje projekta koji se bavi poviješću prostora koprivničke vojarne, zajedno s već poznatim Danima otvorenih vrata.

zatvori