Subota, 20. travnja 2024.

U Reciklažno dvorište sada možete odložiti i problematičan otpad

Koprivnički Komunalac danas je u Reciklažnom dvorištu predstavio nove spremnike za problematičan otpad, u sklopu svog projekta Recikliraj!. Radi se o tri nova spremnika, od čega su dva mobilna ekološka spremišta i jedno spremište zapaljivih tekućina, u kojima se pak nalaze zasebni spremnici za fluorescentne cijevi, otpadno ulje, stare akumulatore, baterije i stare lijekove, rabljene filtere i zauljene krpe, otpadnu ambalažu te zapaljive tekućine.

Novosti je najavila predsjednica Uprave Komunalca, Maja Hleb. – Dosad to nismo imali riješeno na ovakav način, znači ovo je u skladu sa svim ekološkim standardima i pravilnicima Europske unije – istaknula je. – Spremnici će biti na raspolaganju i građanima i poslovnim subjektima, vidite da se ovdje mogu odlagati fluorescentne cijevi, lakovi, boje i ostalo. Nadamo se da će se građani time koristiti i da ćemo na ovaj način dodatno podići razinu odvojenog sakupljanja otpada.

Ukupna vrijednost novih spremnika iznosi 112.000 kuna bez PDV-a, a zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić naglasio je kako se ulaganjem u održivo gospodarstvo Koprivnica želi istaknuti i biti prva i u očuvanju okoliša. – Izuzetno nam je drago da možemo s našim Komunalcem stalno ulagati u održivo gospodarenje otpadom, u najviše ekološki usmjereno obrađivanje i skladištenje našeg otpada, jer to je jedini put kojim možemo i dalje ostati onakav grad kakav sve ove godine pokušavamo biti, a to je biti prvi u masu stvari, pa tako i u ekologiji.

Podsjetimo na kraju da je predaja navedenog problematičnog otpada kao i ostalih vrsta izdvojenog otpada: auto-guma, stiropora, papira i kartona, te staklene, metalne i plastične ambalaže, besplatna za sve građane.

zatvori