Četvrtak, 18. travnja 2024.

Mirko Hanžeković i Hrvoje Kuzmić osvojili prvo i drugo mjesto u 4. kolu Spin lige

Natjecanje 3. i 4. kola Hrvatske Spin lige održano je proteklog vikenda na kanalu hidroelektrane Dubrava kod Svete Marije u Međimurju. Naši ribolovci Hrvoje Kuzmić iz ŠRK Šoderica i Mirko Hanžeković, koji nastupa za ŠD Klen iz Svete Marije, postigli su odlične rezultate. U konkurenciji od 16 natjecatelja, Hanžeković je u 4. kolu osvojio prvo mjesto, dok je Kuzmić bio drugi.

Prvi dan natjecanja obilježilo je vjetrovito i hladno vrijeme, a naši se ribolovci nisu uspjeli plasirati među prva tri – no, zato su to nadoknadili idućeg dana, u znatno povoljnijim vremenskim uvjetima. Nakon održana četiri kola lige, Hrvoje Kuzmić drži četvrto, a Mirko Hanžeković sedmo mjesto u ukupnom poretku.

Ribolovci se u ovome prvenstvu natječu u lovu na pastrve s obale umjetnim mamcima, a kanal kod Svete Marije, dugačak 12 kilometara, zbog svoje velike populacije pastrva jedna je od najpopularnijih hrvatskih ribolovnih voda. Sljedeća dva kola Spin lige na rasporedu su početkom lipnja i to na rijeci Dobri u Ogulinu. Prije toga, održat će se reprezentativna natjecanja. Sljedećeg vikenda naši ribolovci nastupaju na 3. Međunarodnom kupu Trout Union, u konkurenciji od 22 ekipe. Nakon toga slijedi Svjetsko prvenstvo u Irskoj, gdje će se kao članovi reprezentacije natjecati i Kuzmić i Hanžeković.

zatvori