Utorak, 26. ožujka 2024.

Ministarstvo financija obavilo reviziju u Podravskom suncu

Revizija Ministarstva financija obavila je prošli tjedan nadzor u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce. Radio Drava od gradonačelnice Vesne Želježnjak doznaje da je riječ o nadzoru u sklopu prijave DORH-u od prije otprilike dvije godine. No rezultate istrage za sad ne može prejudicirati:

– Ako je nešto krivo, mi ćemo postupiti po tome. A ne možemo reći da nešto nije ili je u redu, zato što to tako nekome odgovara. Pozvana je revizija i mi čekamo nalaz. Mislim da nisu financijski iznosi u pitanju, ali ja ne želim uopće prejudicirati stvari. Pričekajmo, čekali smo već neko vrijeme pa pričekajmo još dok institucije ne odrade svoj posao. Mi ćemo potom obavijestiti javnost o tome što se dogodilo, ako se uopće dogodilo, u Podravskom suncu.

O financijama u Podravskom suncu već je bilo govora, vodile su se rasprave i na sjednicama Gradskog vijeća, kad je oporba inzistirala na polaganju računa odgovornih. A ima li osnova za ove rasprave i hoće li doći do stvarnog pitanja odgovornosti, očito će ovisiti o daljnjim potezima Državnog odvjetništva.

zatvori