Utorak, 23. travnja 2024.

Koren o USKOK-ovoj istrazi: Dokazat ću nevinost, s moje strane nije bilo kaznenih djela

USKOK je objavio da na temelju kaznene prijave Policijske uprave koprivničko-križevačke pokreće istragu protiv dvojice hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, te krivotovorenja službene ili poslovne isprave. Riječ je o koprivničko-križevačkom županu Darku Korenu i vlasniku vinkovačke graditeljske tvrtke Kulić invest d.o.o Zdenku Kuliću.

Stavlja im se na teret da su na štetu županije omogućili vinkovačkom graditelju nepripadnu imovinsku korist od najmanje 125.000 kuna jer Županija nije naplatila zatezne penale za kašnjenje izgradnje škole u Legradu. Prvookrivljenik, župan Darko Koren, jutros je Radio Dravi potvrdio pokretanje istrage te rekao:

[pull_quote_center]Nadležne službe, institucije moraju taj postupak provesti sukladno zakonu. Ja sam uvjeren da u konačnici ću dokazati – a nažalost ja moram dokazivati svoju nedužnost u smislu bilo kakve kaznene odgovornosti. Siguran sam u to da s moje strane nije bilo nikakvih kaznenih djela koja mi se sada stavljaju na teret.[/pull_quote_center]

Iako je svjestan da u ovom trenutku ne smije reći ništa detaljnije o konkretnom slučaju, Koren je s Radio Dravom ipak podijelio svoje dojmove o situaciji u kojoj se našao:

[pull_quote_center]Nažalost, evo živimo i u okruženju i u vremenu kada je to postalo svakodnevica, kada su anonimne prijave zapravo dio naših života i one često služe kao temelj takvih postupaka, iako me nitko ne može uvjeriti da u svemu tome nema i nekakvih političkih utjecaja i političkih nekakvih obračuna. [/pull_quote_center]

Prema Radio Dravi dostupnim informacijama, riječ je o 17 dana kašnjenja u vrijeme između Božića i Tri kralja.

zatvori