Utorak, 26. ožujka 2024.

Konačna potvrda: Objavljen poziv za prikupljanje ponuda za gradnju nove pedijatrije

U elektronskom oglasniku danas je objavljen poziv na nadmetanje zainteresiranih izvođača za izgradnju novog odjela Pedijatrije u koprivničkoj Općoj bolnici. Riječ je o dvadesetak milijuna kuna vrijednim radovima čiju je realizaciju još obećao bivši ministar zdravlja Rajko Ostojić. A da Vlada doista namjerava financirati izgradnju nove koprivničke pedijatrije potvrdio je i njegov nasljednik, ministar Siniša Varga tijekom posjeta ovdašnjoj bolnici prije nekoliko mjeseci. No, konačnom potvrdom ovog projekta koji je najavljen kao predizborno obećanje ipak bi se mogla smatrati današnja objava. Da će do toga doći, dao je u petak u programu Radio Drave naslutiti zamjenik koprivničke gradonačelnice Mišel Jakšić, rekavši da nas od novih važnih vijesti oko koprivničke pedijatrije dijele sati. Posljednja prilika za argumentirano lobiranje prema ministru financija Borisu Lalovcu bio je izgleda njegov dolazak u Koprivnicu u četvrtak, kada je u pratnji premijera Milanovića bio na prvoj službenoj vožnji novog vlaka.

– Iskoristili smo ovu priliku da iskomuniciramo još neke stvari za koje smo dosta, dosta dugo lobirali i s premijerom i s ministrom financija, jer uvijek je na kraju dana najvažniji financ-ministar iliti novčanik – izjavio je dogradonačelnik Jakšić. – To nam je doista vrlo važan projekt i za ovaj grad i za cijelu županiju. Mogu samo zahvaliti Vladi i premijeru, kao što su nam za Dan grada poklonili proceduru i Sveučilište Sjever, da povodom Dana županije imamo nove dobre vijesti oko pedijatrije.

Natječaj je otvoren do 30. travnja u 13 sati, do kada zainteresirani izvođači moraju u koprivničku bolnicu predati svoje ponude za gradnju pedijatrije.

zatvori