Petak, 19. travnja 2024.

Komunalac slavi 57 godina, najavljuje vanjski bazen na Cerinama i jeftiniju vodu

Svečanost obilježavanja 57 godina djelovanja koprivničkog Komunalca, održana danas u Domu mladih, bila je prilika da koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak javnosti objavi najznačajnije poteze gradske vlasti: – Prije svega, napravit ćemo vanjski bazen. Drugo, nadam se da smo konačno pred ugovorom s RCGO-om Piškornica i mogu reći da ćemo do 2018. godine imati manju cijenu smeća. Treće što bih napomenula je da ćemo smanjiti cijenu vode. I četvrto, ponovo ću napomenuti: mi u Koprivnici nemamo prireza. Mogu nam se rugati neki koji nam govore da ga konačno uvedemo. Ne! Nećemo ga uvesti, radit ćemo na dobrobit naših sugrađana.

Predsjednica Uprave Komunalca Maja Hleb podsjetila je na strateške poteze u razvoju ove gradske tvrtke koja posluje s dobitkom, a među novitetima je spomenula obnovu web stranice koju korisnici sada mogu koristiti i preko pametnih telefona i tableta.

– Druga stvar koju smo napravili i prezentirali jest tražilica pokojnika, ono što smo najavljivali još od lanjskog Dana grada – dodala je. – Također se nalazi na Komunalčevim internetskim stranicama, može se koristiti isto tako na pametnim telefonima i tabletima i time smo se svrstali među rijetke gradove koji to imaju.

Hleb najavljuje modernizaciju preko sustava e-Komunalac, daljnje ulaganje u zbrinjavanje otpada te smanjenje troškova, povećanje efikasnosti i kvalitete. Komunalac će se, kaže Hleb, morati odreći tradicionalnog načina poslovanja i prilagoditi se djelovanju na tržištu. Na upit gdje je mjesto koprivničkog Komunalca u usporedbi s drugim sličnim tvrtkama u Hrvatskoj, Hleb je rekla da u kategoriji komunalnih djelatnosti koprivnički Komunalac spada među prvih 15, a u distribuciji plina sa svojom tvrtkom kćeri Koprivnica plin, među prvih pet.

zatvori