Subota, 20. travnja 2024.

KC vode sklopile ugovor: Do 2018. imat ćemo vodoopskrbu na europskoj razini

Koprivničke vode danas su na Vodocrpilištu Ivanščak potpisale ugovor sa zajednicom ponuditelja koja će im do kraja svibnja sljedeće godine pripremiti potrebnu projektnu i natječajnu dokumentaciju kako bi mogle prijaviti izgradnju i rekonstrukciju vodokomunalne infrastrukture aglomeracije Koprivnica za sufinanciranje iz europskih fondova. Odabrana zajednica ponuditelja su tvrtke HIDRO CONSULT kao vodeći član, te DIPPOLD&GERALD – HIDROPROJEKT 91 i AT CONSULT kao članovi zajednice. Više o natječaju rekao je direktor Koprivničkih voda, Josip Pobi.

[pull_quote_center]Obavili smo javni natječaj gdje su nam se prijavile dvije zajednice ponuditelja i to jedna iz Hrvatske, gospoda koja su ovdje iz Rijeke Zagreba i Varaždina, i druga je bila međunarodna zajednica ponuditelja iz Slovenije, Austrije i Građevinski fakultet. Natječaj je bio jako zahtjevan, radio se po kriteriju koji su se bodovali, imali smo ekonomski najpovoljniju ponudu i kriterije za bodovanje. Izabrali smo zajednicu ponuditelja HIDRO CONSULT, ukupna vrijednost je 7.277.000 kuna, a što prodrazumijeva izradu projektne dokumentacije, natječajne dokumentacije, promidžbu i vodljivost projekta do kraja petog mjeseca iduće godine.[/pull_quote_center]

Petar Marijan. Foto: Marko Posavec
Petar Marijan. Foto: Marko Posavec

U ime izabrane zajednice ponuditelja, direktor tvrtke HIDRO CONSULT Petar Marijan Koprivničke je vode zamolio za suradnju kako bi se projektna dokumentacija završila na vrijeme.

[pull_quote_center]Tu bih zamolio Kolege iz Koprivničkih voda za suradnju, jer će to biti potreba u kontinuitetu od početka do završetka posla, pošto mi ovaj posao radimo za vas, da tako kažem i svi smo mi na istoj strani. Svi imamo isti cilj, da taj posao završimo kvalitetno, da završimo na vrijeme i na vaše zadovoljstvo. Eto, to bih htio naglasiti i zamoliti jer jednostvano to je praksa i pokazala do sad, tamo gdje smo imali tješnju suradnju sa lokalnim komunalnim tvrtkama, posao je išao kvalitetnije i napravio se u roku.[/pull_quote_center]

Potpisivanje ugovora. Foto: Marko Posavec
Potpisivanje ugovora. Foto: Marko Posavec

Direktor KC voda Josip Pobi na to je uzvratio kako će zajednica ponuditelja imati maksimalnu podršku ovog gradskog poduzeća.

Cilj projekta je uskladiti naše aglomeracijsko područje koje obuhvaća Koprivnicu i devet lokalnih općina: Sokolovac, Koprivnički Ivanec, Đelekovec, Legrad, Drnje, Hlebine, Koprivničke Brege, Peteranec i Rasinju, s Direktivom o kakvoći vode namijenjene za ljudsku potrošnju i Direktivom o pročišćavanju komunalnih otpadnih voda koje smo prihvatili ulaskom u Europsku uniju i koje moraju biti usklađene do kraja 2018. godine. Rok za predaju kompletne dokumentacije je 30. svibnja sljedeće godine te će se, prema riječima direktora Koprivničkih voda, u kolovozu iste godine raspisati natječaj za radove.

zatvori