Petak, 29. ožujka 2024.

Ove subote humanitarni koncert za pomoć trima braniteljskim obiteljima

Još jedan humanitarni koncert bit će održan u Koprivnici. Ovaj puta organizira ga Dubravko Klauderoti s kolegama braniteljima. Ideja za koncert rodila se nakon susreta s nizom branitelja i njihovih obitelji, rekao je Radio Dravi Ivica Bačani, zadužen za odnose s javnošću.

– Od tih obitelji koje smo posjetili, izabrali smo tri koje su doista na svakom rubu životne egzistencije – izjavio je Bačani. – Od toga su dvije s bolesnom djecom za koju je liječenje strašno skupo, a te obitelji nemaju prihode za život.

Da im je pomoć građana itekako nužna, Bačani je ilustrirao najosnovnijim činjenicama:

– Jedna obitelj je iz Vukovara. To je naša braniteljica, samohrana majka troje djece. Jedno dijete od 15 mjeseci je u bolnici i potreban je niz operacija kako bi mu se uspostavile normalne životne funkcije. Jedna obitelj je iz Vinkovaca. Riječ je o malodobnom branitelju s neriješenim statusom, bez primanja, također s troje djece. Sljedeća je obitelj iz Varaždina. to je obitelj poginulog branitelja čije je troje djece ostalo na skrbi baki jer je majka poginula u prometnoj nesreći, a otac je završio suicidom. Od te troje djece jedno je dijete od prometne nesreće ostalo nepokretno.

Organizatori su svjesni da i ostali građani teško žive, ali vjeruju da će se ipak odazvati ovom koncertu. Želja im je ovim obiteljima olakšati svakodnevni život kupnjom živežnih namirnica i perilice rublja. Koncert će biti održan u subotu navečer od 18 sati u srednjoškolskoj sportskoj dvorani. Nastupit će, među ostalima, Gordana i Miroslav Evačić, Seniori, Juraj Galina, Mladen Kos i gosti iznenađenja. Cijena ulaznice je 40 kuna, a za djecu do 12 godina ulaz je besplatan.

zatvori