Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Glavna skupština Podravke 3. lipnja odlučivat će o dokapitalizaciji

Glavna skupština Podravke d.d. bit će održana 3. lipnja, odlučili su Uprava i Nadzorni odbor, a objavila Zagrebačka burza.

Da će skupština, kako je neki dan najavio Radio Dravi, odlučivati o dokapitalizaciji, predsjednik Uprave Zvonimir Mršić potvrdio je danas na poduzetničkom skupu START UP KOPRIVNICA. – Na toj skupštini ćemo pitati dioničare, a uvjereni smo da ćemo dobiti za to potporu, da se poveća temeljni kapital Podravke d.d. za 510 milijuna kuna izdavanjem 1.700.000 novih dionica – najavio je Mršić. – Tako želimo prikupiti kapital za financiranje ove akvizicije Žita, ali sasvim sigurno i za daljnji anorganski, ali i organski rast kompanije. Dakle, nama je Žito tek prvi korak.

I dok neki smatraju da će dokapitalizacija biti prilika da se državni udio u vlasništvu koprivničke kompanije tako s kontrolnog paketa smanji na manje od 15%, ima i onih koji tvrde da će država, kroničnoj besparici usprkos, ipak pratiti fondove u ovoj značajnoj financijskoj injekciji. Što će dioničari definitivno odlučiti i tko će u budućnosti imati premoć u kompaniji sa sjedištem u Koprivnici, pouzdano će se znati tek 3. lipnja.

zatvori