Četvrtak, 18. travnja 2024.

Gimnazijske košarkašice druge u državi

Mladi sportaši iz koprivničke Gimnazije “Fran Galović” nastupili su na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava za srednje škole, održanom u istarskom Poreču. Koprivničku gimnaziju predstavljale su tri ekipe: rukometašice, košarkašice i nogometaši.

Rukometašice su izgubile obje utakmice u skupini, protiv gimnazijalki iz Zagreba i Đakova. Time su zauzele peto mjesto u državi, što nije nimalo loš rezultat.

Nogometaši su prvu utakmicu završili bez pogodaka, protiv ekipe Gimnazije Dubrovnik. Loša realizacija s puno udaraca u okvir gola donijela im je i poraz protiv Vinkovčana, te su i oni, poput rukometašica, zauzeli peto mjesto u Hrvatskoj.

Najbolji rezultat ostvarile su košarkašice. Prvo su pobijedile učenice Klasične gimnazije iz Slavonskog Broda, a zatim s lakoćom i djevojke iz Zaprešića, čime su prošle u polufinale. U napetoj i teškoj utakmici protiv splitske IV. gimnazije pobijedile su s jednim košem prednosti, no u finalu su izgubile od jake ekipe Športske gimnazije iz Zagreba. Osvojeno drugo mjesto u državni najbolji je dosadašnji rezultat gimnazijskih košarkašica.

zatvori