Maja Hleb. Foto: Marko Posavec

Iako je novom organizacijom gradskih tvrtki bilo predviđeno da odgovornost nad Domom mladih preuzme Pučko otvoreno učilište, to se ipak neće dogoditi. Naime, poslovanje Doma mladih i dalje je u gubitku, kojega Pučko otvoreno učilište ne može podmiriti bez intervencija iz Gradskog proračuna. Rekla je to Radio Dravi predsjednica Uprave Komunalca Maja Hleb:

– Pučko otvoreno učilište je ustanova čiji se eventualni gubitak i manjak mora pokriti iz Gradskog proračuna, a mi mislimo da imamo rezerve kod nas i da kroz rad drugih radnika u Komunalcu – Općih i zajedničkih poslova i radnika u autoradioni, na zelenim površinama možemo daleko više uštedjeti nego da se to preda Pučkom otvorenom učilištu koji za te poslove mora angažirati vanjske dobavljače – opisala je Hleb situaciju. – Tako će Dom mladih ove godine sigurno ostati kod nas, a najvjerojatnije i idućih, prema sadašnjem planu.

Komunalac je već ove godine ulagao u održavanje Doma mladih, kojemu inače treba sveobuhvatna obnova: zamjena instalacija i podova, obnova stolarije, te uređenje atrija. Riječ je o više stotina tisuća kuna vrijednom zahvatu kojega u Komunalcu planiraju provoditi kroz nekoliko godina. Samo ove godine planiraju uložiti već stotinjak tisuća kuna.