Četvrtak, 18. travnja 2024.

Ante Čačić: Optimizam je realan, ako pobijedimo na korak smo do cilja

Koprivnička publika ponovno će gledati nogometaše Slaven Belupa na Gradskom stadionu, već tri susreta za redom. U 29. kolu MaxTV Prve lige Farmaceutima dolazi Zagreb, u utakmici koja se prvotno trebala igrati u Kranjčevićevoj, ali su zbog lošeg stanja terena u Koprivnici početkom veljače klubovi dogovorno zamijenili domaćinstva. Uoči utakmice, trener Ante Čačić istaknuo je da utakmica u Koprivnici na neki način nameće imperativ rezultata.

– Sigurno da je optimizam realan, s obzirom na to da su naše prezentacije u proljeće bile dobre, da smo kao domaćini vrlo učinkoviti, i da nam je utakmica s Dinamom pokazala da nismo prekinuli taj slijed dobrih igara. Taj nam bod puno znači iz psihološkog aspekta, a na kraju, i taj bod se piše.

No, za Zagreb se nikako ne može reći da je lagan protivnik i sigurno se ne misli predati bez borbe. Tri boda koja će na Gradskom stadionu čekati vlasnika i njima su vrlo vrijedna.

– Zagreb je momčad koja nije za potcijeniti, čak štoviše. Možda na prvu ruku na proljeće nemaju učinak kakav smo svi očekivali, ali je činjenica da su uspjeli skupiti jedan solidan broj bodova.

Čačić neće moći računati na Ozobića zbog ozljede trbušnog zida. Neće nastupiti ni Geng, no vratio se Edson. A koliko je ova utakmica važna za Slaven Belupo svjedoči i to da, osim što borba za opstanak još nije gotova, u slučaju pobjede Farmaceuti su u jednoj drugačijoj situaciji koju je trener Čačić ovako opisao:

– Po meni, ovo je možda i najzahtjevnija utakmica. U slučaju naše pobjede, vidici su nam sasvim drugačiji; mislim da bismo, u slučaju naše pobjede, uvjetno rečeno bili na korak od našeg primarnog cilja, a osim toga učvrstili bismo se na sredini ljestvice što bi nam puno značilo u posljednjih sedam utakmica.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju od 19 sati na Gradskom stadionu.

zatvori