Petak, 19. travnja 2024.

Slaven Belupo traži prvu pobjedu na Poljudu

Pred nogometašima Slaven Belupa teško je gostovanje u 21. kolu MaxTV Prve lige. U nedjelju ih na Poljudu čeka Hajduk, što im je četvrto uzastopno gostovanje, ali i recept protiv kojeg Farmaceuti dosad nisu imali rješenja – to jest, na Poljudu još nemaju upisanu pobjedu. Trener Ante Čačić javio se Radio Dravi iz Trilja i najavio kako očekuje bolju igru svoje momčadi od one u prethodnom kolu protiv Zagreba.

– Vjerujem da ćemo na Poljudu biti bolji nego što smo bili, pogotovo u tehničkim izvedbama, u Kranjčevićevoj zato što smo uspjeli skupiti tri treninga zahvaljujući odlasku u Cetinsku krajinu, odnosno ovdje u Trilj.

Čačić je utakmicu na Poljudu svrstao u Slavenove najlakše utakmice, što znači da, kao i na Maksimiru, ne postoji imperativ rezultata nego momčad jednostavno mora dati sve od sebe.

– Momčad Hajduka sigurno je na Poljudu favorit, no ponavljam: naš primarni cilj je da momčad nastoji biti maksimalno angažirana, da nastoji učiniti sve, da traži svoju šansu u toj utakmici, a to ćemo uspjeti jedino ako ćemo imati dovoljno koncentracije, dovoljno mirnoće, te ako nećemo bježati od igre.

Na Poljudu neće nastupiti ponovno ozlijeđeni Gregurina, koji se nije ni pridružio treninzima u Dalmaciji, kao ni Vugrinec koji ima problema s leđima. No, u najozbiljnijoj je situaciji Cesarec kojemu bi najnovija ozljeda mogla označiti i završetak karijere.

– On će teško moći nastaviti karijeru. Ozljeda mu se obnovila, ozljeda hrskavice, gdje je već imao operaciju na zglobu, tako da smo ostali bez njega. To je objektivno naš hendikep, no što je tu je, moramo se okrenuti snagama koje ovog trenutka imamo.

Stoga je Slaven Belupo prije nekoliko dana potpisao ugovor s makedonskim napadačem Muzaferom Ejupijem. Utakmica na Poljudu igra se u nedjelju od 17 sati.

zatvori