Četvrtak, 18. travnja 2024.

Maja Holek izabrana za novu predsjednicu gradskog Kulturnog vijeća

Maja Holek iz Pučkog otvorenog učilišta nova je predsjednica Kulturnog vijeća Grada Koprivnice. Izabrana je umjesto Svena Šestaka koji je krajem prošle godine podnio neopozivu ostavku. Izborom Maje Holek zadovoljna je gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak. – Maja Holek je osoba koja je radila u kulturnom vijeću, koja poznaje materiju i koja dolazi iz tog miljea. Nadamo se stoga da ćemo imati dobru suradnju te da ćemo neke stvari dodatno poboljšati – rekla je gradonačelnica.

Gradonačelnica Želježnjak ni ne pomišlja da bi Maja Holek, ali i ostali članovi Koprivničkog vijeća – što je svojevremeno bilo plasirano koprivničkoj javnosti – mogli biti u sukobu interesa s obzirom na to da dolaze iz kulturnih djelatnosti, a predlažu gradsku financijsku potporu kulturnim projektima. – Ma ne bih se ja više obazirala na one osobe koje stalno pišu da je netko u sukobu interesa – dodala je gradonačelnica Želježnjak. – Sigurna sam da osobe koje već rade u kulturnim djelatnostima više znaju od onih koji, neću potcjenjivati nikoga, ali od onih osoba koje nisu angažirane u konkretnoj djelatnosti. Nažalost, u gradu Koprivnici će uvijek biti onih koji će ukazivati da je netko zbog nečega u sukobu interesa.

Gradonačelnica Želježnjak smatra da je kulturni život Koprivnice na dobrom nivou, čemu doprinosi i Kulturno vijeće kao savjetodavno tijelo. Za članicu Kulturnog vijeća, na mjesto koje je ostalo upražnjeno Šestakovim odlaskom, od troje prijavljenih kandidata izabrana je Draženka Dlaka.

zatvori