Četvrtak, 18. travnja 2024.

Jakšić: Gradska uprava planira povećati broj zaposlenih u Koprivnici za 300 do 400 ljudi

U koprivničkoj Gradskoj upravi uvjereni su u nastavak dobrih gospodarskih pokazatelja, osobito na području poduzetništva. Povećan broj aktivnih obrta, nakon dugo vremena prodana parcela u jednoj od gradskih poduzetničkih zona, iskazano zanimanje za nekoliko drugih parcela te sve veća aktivnost ovdašnjih poduzetnika, najava su konkretnih kvalitativnih pomaka pa i na tržištu rada. Rekao je to za Radio Dravu zamjenik koprivničke gradonačelnice Mišel Jakšić:

Očekujem da bi u narednim godinama, u slijedeće tri do četiri, u Koprivnici trebali povećati broj zaposlenih za 300, 400 ljudi. To je plan i želja ove gradske uprave.

Dogradonačelnik Jakšić kaže i da Grad Koprivnica mjerama poticanja poduzetništva ponovo dodaje i one konkretne financijske u vidu kreditnih linija i subvencija kamata. – Ne samo da planiramo subvencionirati kamate već pripremamo i još jedan set mjera koje ćemo prezentirati krajem ovog kvartala – najavio je.

Osim što će dio programa subvencioniranja kamata ostvariti u partnerstvu s Ministarstvom obrta i poduzetništva, Grad Koprivnica je, kako kaže dogradonačelnik Jakšić, spreman poduzetnicima ponuditi i dio subvencija i pomoći koje samostalno osmišljavaju u Gradskoj u pravi.

zatvori