Subota, 20. travnja 2024.

Županijska Turistička zajednica više će ulagati u promociju manifestacija, evo što pripremaju za sljedeću godinu

Turističko vijeće Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije uputilo je Skupštini na usvajanje prijedlog proračuna i program rada za iduću godinu.

Kako nam je rekao direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc, planirane aktivnosti ne odstupaju previše od ovogodišnjih. Naglasak je na promociji turističke ponude naše županije, poglavito na sajmovima u Varaždinu i Križevcima, ali i nastavku sufinanciranja turističkim agencijama dovođenje turista u Podravinu i Prigorje.

Od središnjih manifestacija koje županijska turistička zajednica planira iduće godine i dalje su Pisanica od srca, Velika martinjska špelancija te Country weekend.

Kad je pak riječ o financijskim planovima, oni su dosegli 1.626.546 kuna, gotovo 36 tisuća više nego ove godine. Najviše tog novca, 674.000 kuna, namijenjeno je marketinškim aktivnostima: financijskim potporama manifestacijama u našoj županiji, ali i udruženom oglašavanju.

Direktor Mihevc je rekao da očekuju i potpore od Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma, no o kolikim je iznosima riječ ovoga trenutka nije moguće znati.

Županijska Turistička zajednica ima zakonsku obvezu do kraja ove godine donijeti proračun za iduću, a sjednica Skupštine, koja donosi konačne odluke, trebala bi se održati za dva tjedna.

zatvori