Utorak, 16. travnja 2024.

U Podravskom suncu obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije obilježila je u koprivničkom Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Tom prigodom predsjednik Udruge Slavko Kuzmić podsjetio je da Udruga djeluje već 35 godina te spada među rijetke u Hrvatskoj koja i zapošljava osobe s invaliditetom. Upravo im je i cilj, kaže Kuzmić, da što više takvih osoba ima radno mjesto što im omogućava da se uključe u, uvjetno rečeno, normalan život.

Kuzmić je izrazio zadovoljstvo što su uspjeli realizirati sve planirano, iako su na raspolaganju imali skromnu količinu novca. Svi tijekom protekle godine održani programi navedeni su u glasilu udruge “Vedriji dani”, što će uskoro izaći iz tiska. No, upozorio je da udruga ne bi mogla provoditi aktivnosti bez pomoći Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije. Među uzvanicima na svečanosti su bili zamjenica koprivničkog gradonačelnika Melita Samoborec, zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić, ravnateljica Podravskog sunca Radmila Popović i ravnatelj koprivničkog Centra za socijalnu skrb Danijel Rušak.

Recimo i da su prigodni program održali učenici Podravskog sunca, a predstavljene su i aktivnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u radu s osobama s invaliditetom, a policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke održali su prezentaciju i predavanje na temu nasilja u obitelji, s posebnim naglaskom na nasilje nad osobama s invaliditetom, pri čemu se posebno istaklo da se mnogo radi na osnaživanju osoba s invaliditetom i educiranju građana o bontonu ophođenja prema osobama s invaliditetom.

zatvori