Utorak, 26. ožujka 2024.

SLAVEN PROTIV LOKOMOTIVE Ivković: Dolaze moji, ali nema ljepšeg nego pobijediti prijatelja

Nogometaši Slaven Belupa sutra će na koprivničkom Gradskom stadionu u sklopu 20. kola Prve hrvatske nogometne lige ugostiti zagrebačku Lokomotivu. Bit će to ujedno i posljednja utakmica Farmaceuta u jesenskom dijelu prvenstva nakon koje odlaze na odmor.

Koprivnički prvoligaš sutra ima priliku osvajanjem tri boda protiv izravnog konkurenta preskočiti Lokomotivu na prvenstvenoj ljestvici jer su Zagrepčani, koji su trenutno šestoplasirana momčad prvenstva, do sada osvojili 22 boda, dva više od Slavenaša. Utakmica će biti posebna i zbog trenera Tomislava Ivkovića koji je Lokomotivu s klupe vodio u čak 140 navrata.

– Dolaze moji, dolazi mi dragi klub i dragi igrači. Period u Lokomotivi sigurno mi je jedan od najljepših u mojoj nogometnoj povijesti, ali nema ništa ljepše nego dobiti prijatelja. Posao je posao, prijateljstvo će biti nakon osam sati sutra. O Lokomotivi ne trebam trošiti puno riječi. Mi smo u ovom trenutku u dobrom stanju i mislim da smo spremi odigrati pravu i kvalitetnu utakmicu – rekao nam je Ivković.

Objasnio je trener Slavena kako je puno zadovoljniji bio nakon utakmice u Rijeci nego što je bio nakon utakmice u Osijeku pogotovo u aspektu karaktera i odlučnosti ekipe. Sumnjivu situaciju iz 55. minute kada je igrač Rijeke trebao dobiti crveni karton Ivković nije želio komentirati jer, kako je rekao, on nikada ne razgovara o sucima za razliku od nekih u ligi koji na taj način stvaraju pritisak na iste.

Što se tiče sastava za sutrašnju utakmicu, sigurno neće biti Bouadle zbog tri žuta kartona, a u sastav se vraća Trebotić. Ponovno bi Slaven trebao istrčati s trojicom igrača u obrani.

– Nije dobro kada mijenjaš. Bolje je ostaviti ovako kako je samo približiti momčad što više protivničkom golu kako bismo bili što ofenzivniji. Počet ćemo s tri iza, a kako ćemo završiti ovisit će o tijeku utakmice – objasnio je trener Slavena.

Utakmica između Slavena i Lokomotive igrat će se sutra s početkom u 18 sati, a nakon nje nogometaši Slaven Belupa odlaze na odmor. Pripreme za proljetni dio prvenstva startaju 5. siječnja u Koprivnici, a ovisno o vremenu tako će se i klub prilagođavati situaciji. Za sada je predviđen odlazak u Medulin, ali je moguće da Farmaceuti otiđu i u Rovinj u jednom dijelu priprema.

zatvori