Četvrtak, 28. ožujka 2024.

VELIKO IZNENAĐENJE I TRANSFER IZ SNOVA? Robert Bukovac na pragu Osijeka, ‘Sve se dogodilo u sekundi’

Robert Bukovac posljednjih šest mjeseci proveo je u dresu koprivničkog trećeligaša, a sada je na pragu velikog transfera. Naime, mladi Koprivničanac dobio je poziv iz Osijeka koji ima svoje dvije ekipe, prvoligašku i trećeligašku, da dođe na probu.

Kako je došlo do suradnje, objasnio nam je mladi Koprivničanac koji nam se javio s istoka Hrvatske.

— Sve se dogodilo jako brzo i za mene iznenađujuće. Bio sam na kavi sa svojim prijateljem Filipom Đurecom kada mi je na mobitel došao poziv s nepoznatog broja. Ispalo je da je to pomoćni trener Osijeka koji me pitao jesam li zainteresiran da dođem u Osijek na probu da vide oni mene i ja njih. Sve se zapravo dogodilo u sekundi i sad ćemo vidjeti što će se iz svega toga izroditi — objasnio nam je Bukovac.

Mladi stoper jučer je za drugu momčad Osijeka odigrao devedeset minuta u prijateljskom susretu protiv Čepina, a rezultat je bio 0:0.

— To je bila prijateljska utakmica u kojoj su željeli vidjeti što točno mogu. Utakmica je bila prava prvenstvena i borbena s jakim tempom. Moram istaknuti da se i u ovakvoj utakmici vidi na kojoj je Osijek razini i kakvu tradiciju ima, to je zaista nešto odlično — rekao je Bukovac.

Osječani su stopera Koprivnice prepoznali u trećeligaškoj utakmici kada su Zeleni na istoku Hrvatske slavili rezultatom 0:1.

— Trenutno još nismo definirali moj status, ostajem li ili ne, no sve će se riješiti u idućih par dana. Jučer sam zadovoljio, odradio sam sve što su tražili od mene i sada slijede razgovori u kojima ćemo definirati kako i što dalje. Ako dobijem priliku, objeručke ću ju prihvatiti i stremiti da svakog dana budem što bolji igrač i da dospijem i do prve ekipe Osijeka — poručio je mladi Koprivničanac.

Ako uistinu dođe do ovog transfera bit će to velika prilika za Bukovca, ali i pokazatelj svim mladim igračima da budu uporni i vrijedni jer ne znaju što ih čeka iza ugla.

— Moram zahvaliti svima u Koprivnici, a posebno direktoru Tucakoviću na korektnoj suradnji. Uvijek je lijep osjećaj kada znaš da se imaš gdje vratiti, a to je doma. Period u Koprivnici naučio me što je seniorski nogomet, a mi smo pokazali da smo spremni odraditi zahtjeve, o čemu svjedoči i jesenski rezultat. Uvijek će mi ostati mala žal što nisam dobio priliku u svojem klubu Slaven Belupu, što sanja svaki Koprivničanac jer garantiram da bi svatko od nas domaćih dečki dao zadnji atom za taj klub — zaključio je Bukovac.

Tako je mladi stoper došao na prag velikog transfera, a uskoro ćemo saznati hoće li se uistinu priključiti Osijeku ili ne. Bio bi to za mladog Koprivničanca veliki korak naprijed u karijeri, pogotovo kada znamo kakva su ulaganja u nogomet u ‘Gradu na Dravi’.

zatvori